recept: Padlizsánkrém várnai módon, Kifőzde
Padlizsánkrém várnai módon
(zakuszka)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 közepes padlizsán,
4 húsos paprika,
2-3 lukullusz paradicsom,
1 keménytojás,
1 kis fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
fél csokor petrezselyem,
kb. 0,5 dl olivaolaj,
mustár, bors, só, fél citrom leve



Két szép padlizsánt és négy pirosas, húsosabb paprikát (kápia a legjobb) egészben megsütök (platnin vagy sütőben). Kihűlés után meghámozom, a paprika csumáját eldobom, húsos részét a padlizsánnal együtt összetöröm krémesre.

A hagymát nagyon-nagyon finomra vágom, a fokhagymát sóban pépesre töröm, a paradicsomot meghámozom, kinyomom a levét, a húsát magostól összetöröm krémesre.

A tojás sárgáját kiveszem, villával összetöröm, és kb. 1 dl olajjal kikeverem, mintha majonézt akarnék csinálni, csak megőrültem volna, mert előbb megfőztem a tojást. Mindenesetre a fehérjét elmajszolom, pompás munkafalat.

Az anyagokat összekeverem, sóval, borssal, mustárral, citromlével kedvemre ízesítem, hozzákeverem az apróra metélt petrezselymet és 1-2 óra hosszat hűtőben tartom, mielőtt pirítóssal és friss zöldségekkel feladnám.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: keménytojás
 majonéz
 padlizsános ljutenica
 padlizsános zakuszka
 padlizsánkrém

Konstantin Kotzev barátom receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.08.27. Utoljára frissítve: 2009.08.31.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:11:09 - 1.21)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez