Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
2 közepes padlizsán, 4 húsos paprika, 2-3 lukullusz paradicsom, 1 keménytojás, 1 kis fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, kb. 0,5 dl olivaolaj, mustár, bors, só, fél citrom leve |
Két szép padlizsánt és négy pirosas, húsosabb paprikát (kápia a legjobb) egészben megsütök (platnin vagy sütőben). Kihűlés után meghámozom, a paprika csumáját eldobom, húsos részét a padlizsánnal együtt összetöröm krémesre. A hagymát nagyon-nagyon finomra vágom, a fokhagymát sóban pépesre töröm, a paradicsomot meghámozom, kinyomom a levét, a húsát magostól összetöröm krémesre. A tojás sárgáját kiveszem, villával összetöröm, és kb. 1 dl olajjal kikeverem, mintha majonézt akarnék csinálni, csak megőrültem volna, mert előbb megfőztem a tojást. Mindenesetre a fehérjét elmajszolom, pompás munkafalat. Az anyagokat összekeverem, sóval, borssal, mustárral, citromlével kedvemre ízesítem, hozzákeverem az apróra metélt petrezselymet és 1-2 óra hosszat hűtőben tartom, mielőtt pirítóssal és friss zöldségekkel feladnám. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|